1. Hjem
  2. Tjenester
  3. Elektriker i Oslo

Elektriker i Oslo

Trenger du elektriker i Oslo, Asker eller Bærum?

Leithe & Christiansen AS ble etablert i 1976 og har med det over 45 års bransjeerfaring. Med oss på laget har vi 65 dedikerte og profesjonelle ansatte som til daglig jobber med å sikre våre kunder totalløsninger for svakstrøm og sterkstrøm. Om du er på utkikk etter en erfaren og autorisert elektriker har du med andre ord kommet til riktig sted.

elektriker

Vi kan tilby følgende elektrikertjenester i Oslo, Asker og Bærum:

Alt arbeid vi utfører for deg dokumenterer vi og laster opp på www.boligmappa.no. På den måten har du alt papirarbeidet trygt og enkelt lagret. Dette er viktige papir ved for eksempel salg av eiendom, da det ofte er spørsmål rundt det elektriske anlegget. Leithe & Christiansen AS har kunnskap og kompetanse som gir deg trygghet og økt sikkerhet. Både om dagens regler og forskrifter, men også om fremtidens krav og muligheter.

Elektrikervakt i Oslo, Asker og Bærum

Vi har også en tilgjengelig elektrikervakt som kan rykke ut uansett når på døgnet et uhell skulle oppstå.
Ring vakttelefonen på 93 23 76 50.

Vi hører gjerne fra deg om du skulle ha spørsmål eller ønske om å bestille noen av våre tjenester. Våre ansatte står klare til å besvare alt du måtte lure på, og det er flere måter du kan nå oss på. For generelle spørsmål, send oss e-post på post@lc.no eller ring oss på telefonnummer 23 05 14 70. Du kan også komme innom vårt kontor. Vi holder til sentralt i Oslo på Bryn, Ole Deviks vei 2.

El-sjekk

Hva er en el-sjekk?

En el-sjekk innebærer at en elektriker kontrollerer det elektriske anlegget på et overordnet plan. El-sjekken er en overordnet gjennomgang av sikringsskap, kabler, stikkontakter og brytere der man tar stikkprøver ved mistanke om avvik. Sjekken er ment for å oppdage grove og graverende feil, slik at kunden føler seg tryggere i forhold til brannfare og strømgjennomgang. Det tas også stikkprøver på tilkoblinger i stikkontakter, brytere, koblingspunkt og i lamper. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke demonterer utstyr ut over stikkprøvene hvis ikke vi ser noe mistenkelig. Er det halogen-downlights i anlegget sjekkes også disse. Dette grunnet mye varmegang og branner pga feil på utstyr eller feilmontering.

El-sjekk vs el-kontroll

Du kan få hjelp til begge deler når du kontakter oss, men det er viktig å vite at det er stor forskjell på el-sjekk og el-kontroll. Det sistnevnte er mest omfattende, og krever personell med spesiell sertifisering.

Ta kontakt

Hva er en el-kontroll?

En El-kontroll er en utvidet kontroll, og er mer omfattende enn el-sjekk. Denne skal utføres av personell med spesiell sertifisering. Normalt starter kontrollen i sikringsskapet hvor elektrikeren ser etter varmegang og kontrollerer skapets generelle tilstand. I tillegg kommer sjekk av strømmåler samt jordfeilbryter og overspenningsvern dersom dette er installert. Altså en grundig gjennomgang av el-anlegget.

Stikkontakter, lampepunkter og apparater

Videre sjekkes el-materiell utenfor sikringsskapet i boligen for feil. Hva som sjekkes avhenger av hvilke elektriske apparater som finnes, for de aller fleste er det aktuelt å sjekke ledningsopplegg og tilkoplinger på halogen downlights, apparater som vaskemaskin, ovn, varmtvannsbereder, lysarmaturer og oppvaskmaskin. I nye hus er det krav om montering av kun jordede stikkontakter, dette gjelder ikke for eldre boliger. Det er imidlertid ikke tillatt å blande jordede og ujordede stikkontakter på samme kurs i samme rom, dette avdekkes i el-kontrollen.

Tilstandsrapport

Underveis i kontrollen tilbys råd til boligeieren, selv for punkter som faller innenfor godkjenning. Et typisk råd er å begrense bruken av skjøteledninger og grenuttak, dersom slike brukes som en permanent løsning. For utstyr som i praksis er permanent montert, eksempelvis TV, skal fastmonterte stikkontakter benyttes. Avdekkes det noe som ikke er i forskriftsmessig stand, registreres dette i en tydelig og oversiktlig tilstandsrapport. Vi kan kun anbefale utbedring, ikke pålegge noe. Men husk at det er huseiers ansvar at el-anlegget er i forskriftsmessig stand.