1. Hjem
  2. Elektriker hjem

Trenger du elektriker?

La oss gjøre hverdagen din enklere og tryggere.

Planlegging av komfortabel, sikker og økonomisk el-bruk er viktig for å få en funksjonell bolig for morgendagens behov. Vi leverer både enkle og avanserte styringssystemer som er trådløse eller kabelbaserte. Du trenger ikke å investere i alt på en gang. Vi hjelper deg å velge et system som kan bygges ut etter behov. Hva med å starte med enkel styring av lys eller downlights i noen rom? De fleste styringssystemer kan håndteres fra smarttelefon.

Derfor bør du sjekke sikringsskapet ditt

Normalt slår sikringer ut på grunn av overbelastning, som for eksempel fordi man bruker for mange eller kraftige elektriske produkter på samme kurs. Samtidig kan årsaken også ligge i en feil et eller annet sted på kursen. Nyere sikringsskap er det mest vanlig med automatsikringer, som ikke behøver å byttes hvis de slår ut. Dette er en stor fordel moderne sikringer har over de eldre skrusikringene. Hvis sikringen slår ut burde man likevel forsøke å finne årsaken før man skrur den på igjen.

Bytte sikringsskap?

Gamle sikringsskap med skrusikringer tilhører datidens teknologi, og bør byttes ut med nye automatsikringer. Et slikt bytte vil kunne sikre boligen din mot brann, gi deg billigere strømregninger og en sikrere og enklere el-hverdag.

Økt brannsikkerhet

Feil ved det elektriske anlegget er en av de vanligste årsakene til brann i Norge. Eldre sikringsskap er spesielt i faresonen fordi de ofte er underdimensjonert for dagens strømforbruk, og fordi risikoen for brann øker markant straks man belaster anlegget mer enn det er beregnet for.

Det kan imidlertid være andre årsaker til at sikringen slår ut – som krever en grundigere sjekk. Selve arbeidet med eventuelle utbedringer i sikringsskapet skal alltid utføres av en autorisert elektriker. Dersom du ikke klarer å identifisere årsaken til at sikringen slo ut på egenhånd, bør du kontakte oss før du foretar deg noe ytterligere.

Lynvern / Overspenningsvern

I nye installasjoner i dag er det et krav at det skal monteres overspenningsvern, også kalt lynvern. Slik har det dessverre ikke alltid vært, og veldig mange boliger er uten overspenningsvern. For optimal sikkerhet anbefaler vi at det monteres et såkalt mellomvern i sikringsskapet og et finvern ved utsatte komponenter som PC, TV, stereoanlegg eller hvitevarer.

Varme

Installer en styringsenhet som kan forhåndsprogrammere temperaturen i de ulike rom, og til de tidspunkt du måtte ønske. Vi har lang erfaring med å installerer ENØK-systemer, som for eksempel kan styre tradisjonelle panelovner via trådløse mottakere. Det trenger ikke å være mange ovner i drift før det lønner seg å investere i et ENØK-system. Sentralen kan også benyttes til å styre andre deler av det elektriske anlegget, som for eksempel motorvarmeren eller utelyset.

Komfyrvakt

Komfyrvakt er en sikkerhetsenhet som er designet for å forhindre branner forårsaket av komfyrer eller andre matlagingsapparater. Disse systemene overvåker vanligvis temperaturen på komfyren og slår den automatisk av hvis de oppdager farlige forhold, som for eksempel overoppheting eller uovervåket matlaging. Disse enhetene er viktige sikkerhetsfunksjoner, spesielt i miljøer der det er risiko for branner på grunn av matlagingssvikt eller glemsomhet.

Nyinstallasjoner og rehabilitering

Vi har kapasitet til å foreta de fleste jobber både når det gjelder nye installasjoner og rehabilitering. Vi har spesielt lang erfaring med rehabilitering av kjøkken og kommer gjerne på en kostnadsfri befaring for å gi et uforpliktende pristilbud. Vi benytter  Handyman systemet for alle våre servicemontører. Timer og dokumentasjon fylles ut på plassen og våre kunder får dette tilsendt sammen med fakturaen på e-post eller i posten.

Alarm

97 % av alle innbrudd skjer i boliger uten alarm. Innbruddsalarm kan spare deg for fortvilelse og tap av store verdier. Vi installerer et spesialtilpasset alarmanlegg som trygger dine verdier og gjør at du kan være sikker på at boligen er beskyttet mot uvelkomne enten du er hjemme eller borte. Vi kan også tilby tilknytning mot NorAlarm sin FG godkjente vaktsentral.

Installere varmepumpe

Installasjon av varmepumper kan variere avhengig av modell, type og størrelse. Det er viktig å bruke en elektriker under monteringen av varmepumpen av sikkerhetsmessige og juridiske årsaker. Elektrikeren vil sørge for riktig tilkobling av varmepumpen til strømnettet, noe som er avgjørende for å unngå elektriske feil, brannfare og personskader. Videre krever loven ofte at elektriske installasjoner utføres av lisensierte fagfolk for å sikre overholdelse av lokale forskrifter og byggeforskrifter. Dette sikrer også at garantien for varmepumpen opprettholdes.

Trenger du elektriker i Oslo, Asker eller Bærum?

Bestill elektriker